00 36 70 388 2943

Tönköly alvópárna 35 x 45 cm

3 900 Ft

Leírás

Tönkölypárna

A tönkölypárna adatai:

szélesség: 35 cm
hosszúság: 45 cm

töltet: tönkölypelyva

Az ár egy db külső huzat nélküli angin/molinó tönkölypárnára vonatkozik.

Egy tönkölypárna egy speciális párna, amelynek töltete a tönkölybúza pelyvája. A tönkölybúza egy ősi gabonafajta, amelyet ősidők óta termesztenek, napjainkban az élelmiszeriparban is virákorát éli. A tönkölybúza pelyváját/héját használjuk a párnák tölteteként.

A tönkölypárna néhány potenciális előnnyel is rendelkezik:

  1. Természetes töltet: A tönkölybúza természetes anyag, ez vonzó lehet azoknak, akik szeretnék elkerülni a szintetikus anyagokat a párna töltetében.
  2. Rugalmasság: A tönkölypelyva töltet rugalmas és alkalmazkodik a test formájához. Ez lehetővé teszi, hogy a párna kényelmesen illeszkedjen a nyakhoz és a fejhez, miközben megfelelő támasztást is nyújt.
  3. Hőszabályozás: A tönkölybúza természetesen légáteresztő, ami jó hőszabályozást eredményez. Ez azt jelenti, hogy a párna nem melegszik fel túlzottan, és segít fenntartani az optimális hőmérsékletet alvás közben.

Fontos megjegyezni, hogy minden egyéni preferencia és kényelem más, és az egyik párna típus lehet ideálisabb az egyik személynek, míg mások más típusú párnát részesítenek előnyben. Ha a tönkölypárna iránt érdeklődik, érdemes kipróbálni és személyesen tapasztalni annak kényelmét és hatékonyságát.

A tönkölybúza, mint ősi magyar búzánknak a biomagnetikus erejét már évtizedek óta állítják tudósok és laikusok egyaránt, Németországban pedig már több száz éve használják, a 20. század második felében pedig nagy mértékben elterjedt az egészséges életmód híveinek körében.

A tönkölybúza jótékony energiájának titka a benne lévő és kb 2-3 év alatt elpárolgó kovasav. Ennek párolgása nyugtató hatással van idegeinkre, és helyi fájdalomcsillapító készséggel is bír.

A tönkölypárna alváskor igazodik nyakunk és fejünk alakjához, így gerincünk az egészséges alakzatban nyugodhat pihenéskor.  A tönkölypelyvában lévő kovasav párolgása – eddig megmagyarázatlan okból: stressz- és görcsoldó, nyugtató hatást gyakorol idegvégződéseinkre.

Alvászavarral küszködőknek is ajánljuk, enyhíti a reumás, ízületi, migrénes és menstruációs fájdalmakat. Csökkenti az aranyeres tünetek számát.

A párnánkhoz használt tönkölybúzát 2010-ig kézzel vetettük el és nagyrészt kézzel is takarítottuk be. A kaszálás után a búzát egy régi katonai sátor ponyváján szétterítve cséphadaróval csépeltük, amelyik kalász pedig nem akart elválni a szártól, azt kézzel tördeltük le. Ezután a felgyülemlett magvakat – egy kéve csépelése után kb. 2 kg-ot – vödörből-vödörbe öntözgetve szeleltük, tisztítottuk.  2010 tavaszáig hántolatlan magokkal töltöttük párnáinkat, ám azóta egy saját fejlesztésű hántoló segítségével tönkölypelyva töltetet használunk. Az Önök megrendeléseikor, ezzel nyerjük ki terményünkből a tönkölypelyvát. (A megmaradt magból – melynek óriási a táp és energia értéke – egy őrlőgéppel teljes kiőrlésű tönkölylisztet készítünk, így családunk elég sok tönkölykenyeret fogyaszt.)

Jóga párna

Derékaljak, matracok